perjantai 2. kesäkuuta 2017

Uusi perheenjäsen ja perheenlisäystä

Pitäisköhän tätäkin päivittää välillä :) Aloitetaan kertomalla sillä, että meille muutti marraskuussa uusi perheenjäsen, Maine Coon - vanhemmista syntynyt "pikkukisu" Vilunki. Vilunkin kanssa yhteiselo ei alkanut ihan mutkattomasti, kun paljastui että Vilunki kärsii vakavasta ummetuksesta. Tammikuun lopussa jouduttiin ekan kerran lähtemään päivystykseen kun suolisto oli ihan tukossa. Sen jälkeen yritettiin ruokinnalla kaikki mahdolliset konstit kokeilla, mutta pääsiäislauantaina jouduttiin jo uudestaan menemää suolihuuhteluun ja sen jälkeen jo vappuviikolla. Vilunkin ennuste oli todella huono ja sillä todettiin megacolon, paksusuolen laajentuma. Suolen seinämä on venynyt ja veltto, eikä enää toimi. Lähdettiin todella surkein mielin kotiin, sillä ainoa vaihtoehto olisi erittäin riskialtis ja vaativa osittainen suolenpoisto-leikkaus. Olin jo päättänyt että kun seuraava tukos tulee, Vilunki päästetään pois.

Seuraavana päivänä postilaatikkoon oli tullut toivoa reseptin muodossa. Eläinlääkäri oli konsultoinut muita lääkäreitä ja saanut vinkin lääkkeestä nimeltä resolor, joka vaikuttaa suoraan suolen seinämään ja voi palauttaa suoliston toiminnon ennalleen. Aloitin lääkkeen Vilunkille heti ja sen kanssa nyt ollaan pärjätty tähän asti ja toivottavasti pärjätään jatkossakin! Niin ne tilanteet muuttuu, onneksi positiiviseen päin!

Sitten lisää hyviä uutisia, Yatsista tuli maaliskuun lopussa isä kolmelle kauniille pennulle! Figaron T-pentue syntyi 29.03, kaksi tyttöä ja yksi poika. Upea pikkupoika olisi vielä kotia vailla!

9 viikkoa vanha Figaron Teddy Bear. 
Ketunpolun Joyful Mirai x Figaron Prestige


3 kommenttia:

  1. Miten teillä on toiminut tuo Resolor? Millaisella annostuksella? Meillä samaa ongelmaa ja sama lääke.

    VastaaPoista
  2. Itseasiassa me ollaan lopetettu resolorin käyttö nyt kokonaan kun löyti erikoisruoka millä suolisto toimii hyvin! Semmonen kuin Royal Canin fibre response dry.
    Silloin kun lääkettä söi niin annoin 1-2 tablettia päiväasä, mutta se ei tosiaan pelkästään auttanu vaan piti löytää vielä erittäin kuitupitoinen ja hyvin sulava ruoka. Nyt suolisto toimii pelkästään sen ruuan avulla.

    VastaaPoista
  3. Hei.
    Meidän kissalla on laajentunut suolisto. Magacolon. Lisäksi selkärangan viimeinen nikama on viallinen joten ulostus vaikeaa jos on iso kova kakka.
    Muutaman kerran olemme joutuneet käymään häntä tyhjentämässä eläinlääkärissä. Tilanne on ollut huono ja eräs kylälääkäri oli jo kissaa lopettamassa.

    Nyt on kuitenkin pitän tutkinnan jälkeen sellainen lääkitys joka toimii.
    Kissakaan ei näytä vatsalääkkeistä mitenkään kärsivän.
    Kannattaa ennakoida lääkkeiden kanssa, jos vähänkin tuntuu että nyt alkaa ummetus niin heti kunnolla lääkettä. Kun ummetusmassa on ehtinyt kasaantua, silloin on liian myöhäistä ja lääkkeet eivät toimi. Silloin se joudutaan poistamaan perähuuhtelulla (300-500€ kerta).

    Kissamme saa:
    - Dufalac/Levolac 1-2 kertaa päivässä n . 3,5 milliä
    - Moxalolea 1-2 kertaa päivässä 1/4 teelusikkaa. Muukin lääke toimii jossa vaikuttava aines osa, polyetyleeniglykoli 3350
    - Resolar pilleri 1/4 osaa, päivän/parin välein
    - Vettä isolla ruiskulla n. 4 kertaa päivässä. Käsittääksemme nestevajaus on yksi ummetuksen avaintekijöistä. Meidän kissa ei itse juo ikinä niin joudumme juottamaan häntä.

    Ruhon/kasvien/karvojen/hiuksin syöntiä vältettävä koska se sulaa huonosti ja kerää ulostemassaa.
    Kuitulisät, kuitu ruuat, psylium yms. on todettu useiden lääkäreidenkin mielestä jopa haitallisiksi. Ainakin meillä ne vain tuntuvat kovettavat ulosteen.
    Pelkästään märkäruokaa. Kuten aiemmin mainitsin se sisältää nestettä ja nesteytys on tässä tapauksessa erittäin tärkeää.

    Näin meillä. Toivotan onnea .
    Kissamme on nyt 12v ja kärsinyt ongelmasta monta vuotta.
    Kannattaa tehdä lääkelista niin muistaa mitä lääkkeitä on antanut.
    Eihän se tunnu kivalta kissaan näin paljon aineita tunkea mutta se on ainut vaihtoehto pitää se elossa.

    VastaaPoista